Opis
Podpiwek Warmiński 0,5 jest doskonałym orzeźwiającym napojem, zawiera witaminy i minerały.
Doskonale gasi pragnienie, uzupełnia mikro i makroelementy, dostarcza energii.
Doskonały po wysiłku fizycznym, dla poprawienia nastroju i samopoczucia.
Nasz podpiwek powstaje w procesie identycznym jak nasze piwa. Jedyną różnicą jest fermentacja zatrzymywana, by drożdże nie wytworzyły więcej niż 0.5% alkoholu.
Podpiwek był ulubionym napojem w upalne letnie dni. Najlepszą rekomendacją niech będzie cytat z książki Edwarda Cyfusa „Moja Warmia”: „Osobiście polecam poszukać w sklepach gotowy podpiwek produkowany przez olsztyński browar „Kormoran”. Smakuje tak, jak przyrządzała go moja óma, mama czy ciotki”.
„…Smakuje tak, jak przyrządzała go moja óma, mama, czy ciotki.”
12,5% wag., 0,5% obj., niefiltrowany
Parametry piwa:
Składniki: woda, słody jęczmienne (pilzneński, karmelowy, palony), chmiel, drożdże
Metoda warzenia: tradycyjna, niefiltrowany
Pasteryzacja: Tak
Gatunek piwa: napój słodowy
Zawartość alkoholu: do 0,5% obj.
Ekstrakt: 12,5% wag.
Barwa: ciemno-wiśniowo-brązowa